|
•
|
|
|
Dec 31, 2009 | 20:33 |
|
|
למנשה שלום
לסבול פחות ממחשבות ופחדים היית רוצה ללמוד איך לעשות זאת לקבל את זה ולחיות עם זה זה קשה
ומפחיד להבין ולראות את המשמעות שלהן ולמה הן נמצאות שם הייתי רוצה מאוד .
עם המחשבות האלה לא היו אני חושבת שהיה לי יותר קל ונוח .
ועכשיו אני אשאל עם עלי לחיות כך לשם מה יש הרבה שיטות טיפוליות וכיצד אוכל לדעת מה יעזור לי ויתאים לי
בתודה יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jan 02, 2010 | 14:10 |
|
|
שלום יעל
התשובות שלך לשאלות שלי - זה מה שעושים בטיפול נפשי.
מנסים גם להרגיע במובן של
לשחרר מתח ולחץ
להשיג שליטה
ללמוד להירגע
להבין את המשמעות והסיבות לסימטומים
לפתח דרכים יעילות להתמודד עם גורמי המצוקה -
למשל פרפקשניזם, פחד להעיז, הימנעות מדברים
עושים מה שמתאים ומה שהמטופל מסוגל
יש הרבה שיטות כי יש מטרות שונות לטיפול
ולפעמים לא ניתן להשיגן בשיטה אחת
יתכן שאי אפשר במאה אחוז לדעת מראש שטיפול זה או אחר יעבוד במאה אחוז בשבילך
אבל היכן יש מאה אחוז?
אם משיגים הקלה...זה יכול לשחרר את האדם..כשהוא משוחרר - הוא מרגיש הקלה..וזה מעודד אותו להעיז
וכך הלאה
מקווה שהתייחסתי לשאלותייך
בברכה
מנשה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 31, 2009 | 12:52 |
|
|
למנשה
לפני מספר שבועות פניתי בשאלה בפורום האם ניתן לצאת ממחשבות טורדניות וחרדות ואתה ענית לי שבטכניקות בהן אתם עובדים משחררות ממצוקות ואם זה יעבוד עלי אוכל להרגיש אחרי 10 15 פגישות מאחר ו
והייתי בטיפול פסיכולוגי שעזר מעט שאלתי היא האם יש אפשרות שאף טיפול לא יעבוד בשבילי ועלי יהיה לחיות כך
בתודה יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 31, 2009 | 13:23 |
|
|
שלום יעל. שאלה קשה ומורכבת העלית: "האם עלי לחיות כך?"התשובה שלי היא עקרונית -לחיות עם זה מציג הרבה אפשרויות:
לסבול פחות מבמחשבות
לקבל את זה וללמוד לחיות עם זה
להבין את זה ולראות את המשמעות שלהן, למה הן נמצאום שם
לראות מה עוד יש בחיים שלך שדורש את תשומת ליבך
מה היית עושה אחרת אילו לא היו לך המחשהו המטרידות הללו
שאלות דומות הייתי שואל מישהו שלא יכול לרוץ או לרקוד
איך היית חי עם המגבלה המוחשית הזאת
תראי מה את יכולה לעשות עם שאלות אלה
את יכולה להשיב לעצמך
ואם תרצי- לשתף אותי
בברכה
מנשה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| חרד מזה ארבעה חודשים
|
אילן |
|
|
Dec 29, 2009 | 09:52 |
|
|
שלום רב,
שמי אילן בן 30 ולפני ארבעה חודשים עשיתי את טעות חיי, התנסתי לראשונה במריחואנה.
מס' דקות לאחר העישון חטפתי התקף פאניקה אדיר שארך כשעתיים ואלו היו השעתיים המפחידות בחיי.
חשבתי שאני משתגע ולא אצא מהמצב הזה (השפעת הסם) לא הבנתי מה עובר עליי וזה לא רצה להיגמר.
לאחר שהסתיים הארוע הרגשתי מאד מכונס ועצוב ולא יכולתי לתקשר עם הסביבה יומיים מרוב שלא הצלחתי לעכל את מה שחוויתי.
במשך ארבעת החודשים שעברו אני סובל מחרדה, מתח תמידי, לחץ אדיר, אי שקט (כמו עצבנות כזו) והתחיל גם קצת ייאוש.
לפני ארוע זה לא היו לי חרדות או דיכאונות וחייתי חיים מלאים וטובים.
אני מטופל ע"י רסיטל (כחודשיים) וכמו כן הלכתי לטיפול פסיכולוגי CBT.
הבעיה שלי היא שאני לא מבין ממה החרדות נובעות, אני לא מצליח לקשר לזה משהו שכלתני או מחשבות שליליות. לדעתי החרדה היא נטו גופנית! אני לא מבין למה היא שם ואני גם לא מפחד ממנה.
איכות חיי התדרדה משמעותית. מאד קשה לי ללמוד (אני לומד לדוקטורט במדעי המחשב) או להירגע ולראות סרט אפילו.
מאד מיואש לא מבין מה לעשות עוד. זה ניראה כאילו משהו אולי פיסיולוגי השתבש והדבר היחיד שאני פוחד ממנו זה שאין דרך חזרה.
אשמח אם תוכל לעזור לי.
בתודה וברכה,
אילן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 29, 2009 | 21:34 |
|
|
שלום אילן. נראה לי שההגנות הטבעיות והרגילות שלך התערערו. לכל אחד יש. יש דרך להתארגן ולתפוס את המציאות ולהרגיש את עצמו. רק להרגיע חרדה ו"לשלוט" בה לא מספיק. נדרש לעשות חיבור בין מי שהיית לפני הסם והחוויה שלך אחרי. הסם כנראה "שיחרר" מתג הגנה..וכדי להתאזן נדרש טיפול והבנה של מה שקרה וניפתח. משבר יכול להיות הזדמנות של הנפש להתפתח מעבר למה שהיה קודם. תחשוב: מה הטריד והעסיק אותך קודם? עם מה התמודדת? מה היו הצפיות שלך מעצמך? של אחרים ממך? כל זה מחייב אנליזה והתבוננות ולא רק הרגעה באמצעות תרופה והרפייה. אתה יכול לחזור לכאן.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| מיואשת ממציאת פיתרון
|
ורדית |
|
|
Dec 21, 2009 | 19:21 |
|
|
מרגישה כ"כ מיואשת כבר מלמצוא פתרון לבעיית החרדות שלי.גם אחרי שנה של טיפול פסיכולוגי בשילוב של טיפול תרופתי וללא מוצא.הדכאון כבר עושה את שלו.עזבתי את העבודה.מתקשה לתפקד.כל העולם שלי הפך להיות בלאגן שלם.כמה שאני חופרת עם הפסיכולוג החרדות חוזרות.אז למה המשאביים הנפשיים והכספיים שוים? לאן הולכת כל ההשקעה העצומה.פשוט מיואשת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 22, 2009 | 13:04 |
|
|
שלום ורדית. חשבתי שכבר לא תהיי כאן. ממש מבין מה את אומרת. סוג של יאוש כשמנסים ודבר לא צולח. מה שאני יכול להציע זה לקיים 2 מפגשים לייעוץ בהם נבין יחד מה המקור למצב הנוכחי. כתבתי כבר את ההשערה שלי ונראה לי שזה כיוון. תוכלי להתקשר אלי, להשאיר הודעה כתובה ואשוב אליך
0544-210511
מנשה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| חרדות,איך ניתן לצאת?
|
ורדית |
|
|
Dec 13, 2009 | 20:41 |
|
|
שלום וברכה,
אני בחורה בת 22 התחלתי לסבול מחרדות מלפני כשנה וחצי נטלתי פאקסט בהמלצת הרופאים אבל לא מאד עזר. הפסקתי וחרדות הפכו להיות סיוט חיים.אני חייבת לציין שהחרדות כ"כ קשות שמפריעות לי בתפקוד היום יומי.מרגישה נתק מעצמי וממה שנאחזתי בו עד היום.תחושות מאד מאד קשות כאילו שאיבדתי את עצמי.וכל מיני מחשבות מעיקות באות בעקבות זה כמו:אנשים שאני לא מכירה אני חושבת איך הם חיו בעבר,מה הם היו וזה ממש מציק אז אני חוזרת לעבר שלי לראות מה שם לא היה בסדר.אני מאד מבולבלת ומוטרדת.אשמח לשמוע את דעתכם.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Dec 18, 2009 | 19:53 |
|
|
שלום ורדית. לצערי לא הגבתי קודם כי לא הייתי זמין.
נראה לי שענין לא סגור בחייך בתקופה כלשהי מציק ודוחף אותך לחזור לבדוק איך את עצמך היית בעבר. אולי יש צדדים שאת לא מכירה, וחשוב שתכירי ותדעי עליהם.. כאילו הם "קוראים לך" ומכריחים אותך להיזכר בהם דרך החרדות.
אני מציע לקיים אתי פגישה שתיים כדי לעשות בירור ולראות מהו הטיפול המתאים לך.
את יכולה לכתוב
אבל עדיף שתתקשרי למזכירה ותקבעי פגישה אתי
לטלפן למאיה 03-6442350
אם תרצי לדבר אתי קודם בטלפון תשאירי מס'' טלפון אצל המזכירה ואשוב אליך
מנשה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 27, 2009 | 13:48 |
|
|
שאלתי היא האם בשיטות שיש לכם במכון אפשר לצאת לגמרי מהחרדות ומהמחשבות הטורדניות הוא
נגזר עלי לחיות כך
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 29, 2009 | 13:43 |
|
|
שלום יעל
אולי לא שמת לב, אבל כתבתי לך כבר.
לא נגזר..כתבתי שהטכניקות בהן אנו עובדים משחררות ממצוקות וחרדות, ושאפשר לנסות. אם זה עובד בשבילך - אפשר להרגיש הקלה בתוך 10-15 פגישות. גם הצעתי לקיים 1-2 פגישות להכרות ולהתחלה. אם מתאים - תתקשרי בבקשה למזכירה, מאיה.
בברכה
מנשה כהן
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| התקפי חרדה ומחשבות טורדניות
|
יעל |
|
|
Nov 18, 2009 | 09:55 |
|
|
אני בת 50 בגיל ההתבגרות פרצו אצלי התקפי חרדה ומחשבות טורדניות טופלתי אצל פסיכולוגית וזה עזר במעט והמשכתי את חיי התחתנתי נולדו לי ילדים אבל תמיד ברקע היו הפחדים והמחשבות לפני כחמש שנים
שוב חטפתי משבר חזק של חרדה ומחשבות טורדניות טופלתי אצל פסיכולוג הטיפול אצלו עזר קצת אבל עדיין
יש לי פחדים ומחשבות שמציקות לי האם ניתן במסגרת הטיפול אצלכם לצאת מזה או שנגזר עלי לחיות כך כל הזמן
בתודה יעל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Nov 25, 2009 | 18:44 |
|
|
שלום יעל. אפשר לעזור בשילוב הטכניקות שאנו עובדים בהן במכלול. אם יש השפעה חיובית תוכלי לחוש בה בטווח של 10-15 פגישות.
אם מתאים - תתקשרי אלי, מאיה - מזכירת מכלול
מציע לך לקבוע אתי פגישה להתייעצות
בברכה,
מנשה כהן
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 01, 2009 | 21:50 |
|
|
שלום,
אני מחפשת מתקשרת טובה באזור ת"א. האם מישהו מכיר במקרה?
תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 11, 2009 | 08:37 |